atelier

languages: ennl

Serendiep herbergt een veelzijdig atelier, met gereedschappen voor eenvoudige metaal- en houtbewerking. Ook is er een mini-FabLab met een lasersnijder, een 3D printer, een freesmachine en een foliesnijder. Tenslotte zijn er een naaimachine en een elektronicawerkbank. Het atelier wordt gebruikt voor het geven van workshops, het bouwen van decors en het ontwikkelen van nieuwe installaties voor het labyrint.

Sprints

Serendiep kan worden gebruikt om met een klein team een sprint te trekken naar een einddoel. Bijvoorbeeld de eindmontage van een voorstelling, waarbij het atelier gebruikt kan worden als decorwerkplaats voor een voorstelling waar in het theater aan wordt gerepeteerd. Of voor het realiseren van een proof-of-concept in een innovatietraject, waarbij het atelier als fablab kan functioneren met maakmachines voor rapid-prototyping en het theater voor de presentatie van het resultaat. Graag werken we met jou samen. Laat ons weten wat je wilt doen via info@serendiep.nl of kom eens langs om kennis te maken en de mogelijkheden aan boord te bekijken.

-⋅≕ Terugkerende activiteiten ≔⋅-

Naast de programmering in het theater wordt ook het atelier regelmatig geopend voor publiek, met een paar terugkerende activiteiten.

Fablab

In het FabLab draait het om computergestuurde maakmachines zoals een 3D-printer of een lasersnijder. Deze kunnen worden gebruikt om snel een prototype van een product te ontwikkelen of kennis te maken met deze nieuwe gereedschappen. Doordat alle ontwerpen eerst in de computer worden getekend kunnen ze makkelijk worden gedeeld als open hardware en design. Omgekeerd is het dus ook mogelijk om de (open) ontwerpen van anderen naar je eigen boehoeften aan te passen en in het FabLab te komen maken.

Repaircafe

In het repaircafé repareren mensen samen hun stukke spullen. Met koffie als hulpmiddel helpen we elkaar onze spullen langer mee te laten gaan en wordt iedereen beter in repareren.

Workshops

In het atelier zijn af en toe workshops te volgen. Onder meer over:

  • Duurzaamheid
  • Citizen science: zelf je omgeving meten
  • Open source software
  • Elektronica bouwen met Arduino
  • 2D-tekenen in Inkscape
  • 3D-tekenen in Blender
Heb je belangstelling in een specifieke workshop? Laat het ons weten via info@serendiep.nl. Zeker wanneer je een groepje geïntereseerde vrienden of collega's mee kunt nemen is er vaak snel een workshop-op-maat te organiseren.