podium

languages: ennl

Serendiep biedt een podium voor bijzondere kleinschalige projecten, van stomme film en boventoonzang tot kort vreemd proza en open source cultuur. Het actuele programma is te zien in het vaarplan.

Repertoir

Naast de wisselende programmering van uiteenlopende gastoptredens zijn er regelmatig eigen producties te zien van het huisgezelschap De Spullenmannen. De Spullenmannen maken theater, installaties, beeldende kunst en uitvindingen-waar-niemand- op-zit-te-wachten. Dat doen zij vanuit een gezamenlijke voorliefde voor oude spullen. De Spullenmannen richten zich niet op één bepaald genre of kunstdiscipline, maar zoeken per project de vorm waar het idee om vraagt.

Van Dingen Die Draaien

In hink-stap-sprong langs alle hoeken van de bovenkamer. De Spullenmannen verkennen kunst en wetenschap, zappen van wiskunde naar muziek, struikelen over beeldende kunst en spitten in de geschiedenis van grote ideeën. In een ramvol decor delen de Spullenmannen hun fascinaties met het publiek. Wetenschap en kunst vloeien in elkaar over. Wiskunde wordt muziek, afgewisseld met verhalen over ontdekkingsreizigers op zee op zoek naar land, sterrenkundigen op zoek naar bewoonde planeten en chemici op zoek naar het begin van het leven. Een choatische voorstelling vol live-experimenten, houtje-touwtje constructies, formules en verbazing.

Science Fiction Poppenkast

In het jaar 300.000.000 is om nog niet opgehelderde reden het baantje van een ruimteglazenwasser nog niet weggeautomatiseerd. Hij slijt zijn dagen in een baan om de aarde, levend op een dieet van spuitvis. Het werk is net niet eentonig genoeg om in slaap te vallen, maar ook net niet veeleisend genoeg om er al te veel vragen bij te stellen. Tot op een dag een alien aanbelt voor een kopje suiker.

Terra Incognita

Een avond vol absurdisme, wetenschap, animatie en muzikale avonturiers. Vreemde podiumkunst die je niet zo snel ergens anders ziet. Je kunt er genieten van korte voorstellingen, halve liedjes, eenakters, minilezingen, scenes uit stukken die nog gemaakt moeten worden, kort vreemd proza en meer.

POEF!

Hoeveel slagroom kan een stofzuiger op? Wat gebeurt er wanneer je toch metaal in de magnetron stopt? Bij POEF! snellen objecten hun ondergang tegemoet. Deelnemers demonstreren hun object eerst werkend, en krijgen dan het podium om het dramatisch ten onder te laten gaan, onder de bezielende leiding van gastheer Günther.

-⋅≕ Makers ≔⋅-

Serendiep kan worden gebruikt om een bijzondere productie aan publiek te tonen: een voorstelling, lezing, cd-release, filmvertoning enz. Het podium biedt plaats aan 50 toeschouwers en beschikt over de basisvoorzieningen van een klein vlakke vloer theater: licht, geluid en projectiemogelijkheden. Er is een kleedkamer voor de artiesten en een foyer voor het publiek. Het schip maakt het ook mogelijk om met een voorstelling langs verschillende locaties te reizen. Graag werken we met jou samen. Laat ons weten wat je wilt doen via info@serendiep.nl of kom eens langs om kennis te maken en het theater aan boord te bekijken.