expo

languages: ennl

De industriƫle revolutie bracht vooruitgang maar bedreigt nu ons voortbestaan. Welke vaardigheden hebben we nodig voor de komende 150 jaar? Kom leren, luisteren en uitproberen bij Expo Serendiep.

In het ruim van ontdekschip Serendiep ligt een klein Gallisch dorpje opgeslagen. Als het schip aanmeert wordt een kampement opgebouwd met verschillende paviljoens: Een doe-het-zelf-wereldtentoonstelling die een blik werpt in de toekomst en nieuwe patronen verkent voor een post-industriƫle, duurzame en eerlijke samenleving.

Bezoekers zijn er geen consumenten van vermaak, maar medescheppers van het evenement. Door bij te dragen met presentaties, in workshops en discussies proberen we grip te krijgen op enkele grote vraagstukken van deze tijd zoals klimaatverandering, ongelijkheid, groei.

Wanneer 20 t/m 25 september 2022
Waar Leuvehaven Rotterdam
Wat Ga naar de line-up of het blokkenschema, of bekijk de livestream.

Doordeweeks kun je in hackathons meewerken aan uiteenlopende projecten die de toekomst vormgeven, en in het weekeinde is er een programma van lezingen, workshops, films, theater, kunst en meer. Het programma is soms in het Nederlands, soms in het Engels, afhankelijk van de sprekers en bezoekers.

Wat nu?
  • Houd 20 t/m 25 september vrij in je agenda.
  • Meld je aan als deelnemer. Je kunt dan ook een eigen bijdrage aan het programma toevoegen.
  • Abonneer je op onze nieuwsbrief.
  • Heb je zin om te komen vrijwilligen tijdens of in de week voorafgaand aan het festival? Stuur dan een bericht naar info@serendiep.nl.
plattegrond.png

In samenwerking met 150 jaar Nieuwe Waterweg, het Maritiem Museum, SuperUse Studios en vele anderen. Expo Serendiep is een pilot voor een reizende doe-het-zelf-wereldtentoonstelling vanaf 2024.

150jaarvooruit.pngmaritiemmuseum.pngrotterdam.png

Wil je meer? Dan kan! Tegelijk met Expo Serendiep vinden verwante evenementen plaats. Ga bijvoorbeeld naar 150 Jaar Vooruit, IABR of het Atelier Weekend in Rotterdam, de MakerFaire in Eindhoven of het Better Future Festival in Amsterdam...