cigarbox

languages: ennl

Workshop cigar box-gitaar bouwen

Altijd al zelf een gitaar willen bouwen? Dat kan! Wij bouwen onder begeleiding van Cigarbox Henri een akoestische, drie-snarige cigar box-gitaar, geschikt voor zowel beginners die nog nooit geen snaarinstrument in handen hebben gehad als gevorderden. En... de gitaar kan op een versterker worden aangesloten!

Sigarendoos
De cigar box-gitaar is uitgevonden rond 1900 door arme muzikanten in de Mississippi Delta die geen geld hadden voor gewone gitaren. Van sigarendozen en bezemstelen bouwden ze zelf hun (vaak drie-snarige) gitaren.

Cigarbox Henri uit Dalfsen, maakt deze authentieke gitaren ook zelf via zijn bedrijfje Dutch Instruments 4 U. Bij deze instrumenten staat circulair gebruik van materialen centraal. Verder organiseert Henri ook festivals, waaronder het Dutch National Cigar box guitar festival ‘Delta Calluna’.
Naast garage-bluesoptredens met The New American Farmers, of de skiffle-band The Boothill Stompers , doet hij ook solo vele binnenlandse- en buitenlandse optredens met zijn cigar boxgitaren en andere zelfgemaakte instrumenten.

Zie ook www.dutchinstruments4u.nl
En een leuk artikel over Henri: https://waarde-ring.nl/overal-kun-je-muziek-uithalen/
Hoe klinkt dat nou? https://youtu.be/7fkCREXokMA

LET OP BIJ INSCHRIJVING:
Geef ivm voorbereiding van de instrumenten meteen aan of of men een links- of rechtshandige gitaar wil bouwen. Met frets of liever fretloos? (fretloos is leuk voor als je met een slide wilt spelen en iets goedkoper)

Duur van de workshop is ca 2,5 uur en dat is inclusief les in een aantal mooie vette blues- en rock licks. Het zal uitmonden in ee

KOSTEN
Kosten workshop kunnen iets lager uitvallen afhankelijk van het aantal deelnemers en de wensen:
ZONDER FRETS: drie-snarige cigar box-gitaar is €115 bij het minimum van 5 deelnemers,
€ 110 p.p. bij 6 deelnemers en bij 7 tot 10 deelnemers is dat €100 euro p.p.
MET FRETS: drie-snarige cigar box-gitaar is €165 en bij 8 deelnemers met frets is dat €140 euro p.p.

LOCATIE OP BINNENVAARTSCHIP SERENDIEP
Insteekhaven, aan boord van Serendiep ter hoogte van Vanadiumweg 2 te Amersfoort. De locatie is ook echt te gek!

SCHRIJF JE NU IN VIA https://danibal.nl/page/cigerboxbouwen